Съдът наказа с пробация търговка на "Шанел" менте

Крими

10-10-2013, 14:29

Снимка:

Агенция "Митници"/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

44-годишната жена продавала фалшивите стоки в магазин на Златни пясъци

7 месеца пробация при двете задължителни мерки и два пъти седмично периодичност на регистрацията по настоящ адрес – такова наказание даде Районният съд на 44-годишна търговка за престъпление против интелектуалната собственост. Наказанието бе наложено след одобрено от съда споразумение.

На 31 юли миналата година в търговски обект – магазин в хотелски комплекс на Златни пясъци, стопанисван от подсъдимата, са установени предлагани за продажба стоки от защитени марки, в нарушение на разпоредбите на Закона за марките и географските означения. При проверката са били открити общо 63 броя чанти с означени върху тях знаци на марките "Гучи","Луи Вюитон", "Прада", "Шанел", "Бърбъри", 31 чифта мъжки обувки от марките "Хуго Бос” и "Долче и Габана", както и различни други търговски артикули.

Според назначената експертиза знаците, поставени върху стоките, са идентични или сходни с оригиналните регистрирани търговски марки, което може да доведе до объркване на потребителите относно техния действителен произход. Общата стойност на инкриминираните стоки е за близо 15 000 лева.

44-годишната Й. Тенева е с чисто съдебно минало. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.