Тайните на красотата на Мерилин Монро (видео)

Варна Лайф

10-10-2013, 17:17

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Снимки от пластичните операции на актрисата продават в САЩ

Жената, смятана за една от най-съблазнителните в света, омаяла дори президента на САЩ Джон Ф. Кенеди, се е подлагала на пластични операции. В САЩ изложиха на търг колекция от рентгенови снимки на Мерилин Монро. Те потвърждават, че холивудската звезда не веднъж е лягалa на операционната маса.

Снимките заедно с бележките на хирурга на американския секс-символ се оценяват между  15 и 30 хиляди долара. 

Мерилин Монро е родена на 1 юни 1926 г. в Лос Анджелис. Майка й Гладис Монро-Бейкър я нарича "Норма" в чест на любимата си актриса Норма Талмидж. На двуседмична възраст бъдещата звезда е предадена на приемно семейство. На 16 години се омъжва за Джим Дохърти, след което напуска училище и се премества да живее при него. Две години след сватбата той отива на фронта, а Норма-Джийн започва да работи в авиационна фабрика. В края на 1944 г. в "Рейдио плейн" се появява военен фотограф, който трябва да снима жени, изпълняващи поръчки за армията, за списание, повдигащо бойния дух на войниците. Той й предлага да позира за пет долара на час и тя се съгласява.

През 1988 г. списание "Пентхаус" публикува сензационен материал, че е намерен порнографски филм с нейно участие, заснет през 1944 г. В по-късната си кариера актрисата признава, че в началото на пребиваването си в Холивуд е изкарвала прехраната си като момиче на повикване. В навечерието на Коледа мъжът й я поставя пред избора или да бъде негова съпруга, или да се отдаде на кариерата си на фотомодел. Развеждат се на 13 септември 1946 г.

През август 1946 г. Норма-Джейн получава обещание да получи договор за работа като статистка в кинокомпанията "Туентиът Сенчъри-Фокс". От студията избират и псевдонима, с който ще се прослави завинаги - Мерилин Монро. Мерилин се е казвала баба й, а Монро е моминската фамилия на майка й.

Много скоро Мерилин подписва 7-годишен договор с "Туентиът Сенчъри-Фокс" и получава главна роля във филма на Джон Хюстън "Асфалтовата джунгла". Филмът излиза по екраните през лятото на 1950 г. и става рожденият ден на Мерилин като актриса. През 1955 г. е обявена за секссимвол на годината в САЩ. Приблизително по същото време Мерилин започва да употребява опиати.
През януари 1954 г. тя стъпва в брак с бейзболната звезда Джо Димаджо, но той посъществува само 9 месеца. А през март същата година Мерилин получава наградата за "Най-популярна актриса". През 1955 г. Мерилин основава собствена компания - "Мерилин Монро продукшън", в която тя е президент, собственик и владее контролния пакет от акции.

Още през 1950 г. тя се запознава с прочутия вече драматург Артър Милър, но те се разделят, за да се срещнат отново през 1955 г. По онова време той е вече разведен с 2 деца. На следващата година се женят. Това е най-продължителният брак на Мерилин - 4,5 год. Развеждат се на 20 януари 1961 г.
През 1951 г. Мерилин се запознава с Джон Ф. Кенеди, който по-късно става президент на САЩ. От 1954 до 1960 г. те са в близки интимни отношения. През цялото време Мерилин записва част от разговорите си с него в интимния си дневник. По време на разговори с приятели Кенеди е обсъждал политическите проблеми или е обяснявал някои от правителствените решения. Дневникът може би е съдържал компрометираща информация за президента и за политиката му като цяло. Ето защо той мистериозно изчезва веднага след смъртта на Мерилин.

Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962 г. в Бретуд Калифорния на 36-годишна възраст от смъртоносна доза сънотворни. Има поне 4 версии за смъртта й.