"100 години Робърт Капа" на Международните фотографски срещи в Пловдив

Мисия Пловдив

11-10-2013, 07:40

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

20-тото издание на феста събира фотографи от цял свят

20-тото издание на Международни фотографски срещи започва днес в Пловдив. То ще продължи до края на месеца и ще представи 7 самостоятелни изложби на български и чуждестранни фотографи. 

Фотографии на легендарния Робърт Капа ще могат да видят пловчани и гостите на града по време на феста. Очаква се снимките на военния фотограф да предизвикат най-голям интерес у нас.  Изложбата "100 години Робърт Капа” е организирана с участието на Унгарски културен институт "Балаши” и Музей на фотографията в град Кечкемет.

Пловдив е представен от Неделиян Нешев, който ще покаже в снимки живота на миряни и духовници в Пловдивската епархия. Другото българско участие е на Боряна Кацарова с нейните „Миниатюри за водата”.

Събитието се организира от Община Пловдив и "Пловдивско фотографско средище” със съдействието на Общински институт "Старинен Пловдив”, Градска художествена галерия и Исторически музей.

Изложбите ще бъдат разположени в Балабановата къща, ГХГ – временната експозиционна зала на ул.”Княз Александър І” и залите в къща "Цанко Лавренов” и "Мексиканско изкуство”, както и в Музеен център за съвременна история на ул. "Ангел Букорещлиев”.