Войнягово се обзаведе с Младежки клуб

Животът

11-10-2013, 09:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От община Карлово искат инициативата да се разрастне

Успешно приключи проектът "Селските младежи отказват да губят", по който бе изграден Младежки клуб в с. Войнягово. Проектът бе на неформална младежка група от селото, които работиха доброволно, за да си оформят място за срещи и планиране на нови инициативи. Проектът се финансира от програма "Младежта в действие".

Освен обновяването на сградата и терена на местния стадион, младежите реализираха и редица еко, културни и спортни дейности. Екипът на Младежки информационен център - Карлово оказваше методическа помощ при кандидатстване, реализиране и отчитане на проекта, за да се обучат младежите и от по-малките населени места сами да управляват свои бъдещи проекти.

Сега младежкият клуб е културно средище за децата и младежите на с. Войнягово, а амбицията на МИЦ - Карлово и Община Карлово е да се подпомогне разкриването на такива клубове и в другите населени места в района. Община Карлово подкрепи младежката инициатива и предостави на клуба оборудване (маси, столове, рафтове) и балатум. На официалното откриване присъства и народният представител Николай Петков, който подари на младежите настолни игри, футболни и волейболни топки.