Голям срам! Неграмотно лого се бори за 5 бона (СНИМКИ)

Животът

11-10-2013, 13:48

Снимка:

eufunds.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

С просеща ръка към Европа (СНИМКИ)

Още 500 лева дават за победителя от Фейсбук

150 българи са измислили свое лого и слоган, с които България ще се представя в Европа през следващите 6 години. Това ще бъде нашата емблема на европейските фондове през 2014-2020 година. Победителят в конкурса ще грабне 5000 лева и пътуване до Брюксел.

До 1-ви октомври всеки можеше да изпрати своята идея, с която ще ни разпознават. Най-младият участник в състезанието е на 18 години, а най-възрастният на 71 години. 12 са подадените предложения от Пловдив. До края на месеца може да се гласува за най-доброто лого и слоган на www.eufunds.bg.

Конкурсът бе отворен и не поставяше никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз. Единственото условие бе изработеният проект на лого и слоган да се изпрати на адреса на Министерски съвет на хартиен и електронен носител.

Предложенията ще бъдат оценявани от комисия с представители на оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти и т.н.

Ще има награда от 500 лева за автора, събрал одобрението на широката общественост чрез Фейсбук.

Бърз преглед на 150-те творчески хрумвания събужда интерес, смях и малко одобрение.

Като се започне от лого с правописна грешка, мине се през човече, яхнало звезда на ЕС, от там през сбърканите цветове на родния ни трибагреник, просеща ръчичка, опъната към европейските ни партьори и се свърши до многото предложения със знака на еврото, даже и йената.

Безспорно обаче първенец по нахалство за лого държи предложението от снимката. Текстът “Общият устрем към разтеж ни прави приятели” предизвика десетки коментари в социалната мрежа. Ето някои от тях:

Polia Valkova О, да, раЗтеж. Пишете неграмотно, пък ще управлявате милиони. Завидно самочувствие.

Христо Анастасов ?!?! Сериозни ли сте

Vanya Abadzhieva Нямам думи...

Maria Hubanova Как да гласувам за неграмотно лого? Това ли е "лицето ни пред Европа"?!!!

Alexander Yuliyanov Cholakov Може би става дума за общ устрем към разтегляне. Или направо разтежение.

Ирина Ангелкова Аз пък смятам, че точно това лого идеално олицетворява наш'та мила държава и едно 90% от населението и. Грубо, но ние иначе няма да се научим, явно, така че с две ръце съм ЗА!

Borqna Petrova На мен ми харесва!Сега, че е сбъркана една буква в бързината,не означава че не можем да оценим самата графика и посланието на автора! Все пак няма безгрешни хора

Polina Ivanova-Nikolova Боряна, недей моля те, 1 буква е супер важна, когато правиш такова нещо. Ако думата беше "Бутка" и се обърка първата буква, например с "П" нали се сещаш какво се получава??? Това е немарливост, безотговорност, неграмотност и още куп неща, но не и небрежност от бързина... Недопустимо е да фигурира тук!!! Смешно е, и жалко даже.

Още интересни предложения виж в галерията С просеща ръка към Европа.