Добрич отбеляза Деня на българската община

Мисия Добрич

11-10-2013, 14:08

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Добрич е първата българска община, удостоена с Флага на честта на Съвета на Европа

С общоградско поклонение пред барелефа на първия кмет на Добрич след Освобождението Стефан Баев в областния град днес бе отбелязан Денят на българската община.

Пред паметната плоча се поклони и внукът на градоначалника и негов пълен съименник, който също е работил в общинската администрация. Трябва да градим местното самоуправление като сигурен мост към по-добър живот за всички в общността, каза в словото си на тържеството кметът на Добрич Детелина Николова.

Добрич е първата българска община, удостоена с Флага на честта на Съвета на Европа за популяризиране на европейската идея. "Община с най-прозрачна администрация", "Община - приятел на детето", "Община-реформатор" са сред отличията, с които Добрич е удостоен през последните години, припомнят от кметската управа. Съветът на Европа присъди на община Добрич и Етикет за иновации и добро управление.

За празника на българската община второкласници от училище "Св. Климент Охридски" нарисуваха голям плакат с паметници и емблематични сгради в Добрич, който ще бъде изложен във фоайето на общинската администрация.