Шампион свърши парите за лечение, звезди ще пеят за Георги

Животът

11-10-2013, 18:42

Снимка:

nostop.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив излизат Spens, Лора Караджова, Играта, Кристо, Dj Rocco, групата Central Side

Истински звезден спектакъл обещава да бъде благотворителният концерт, на който ще се събират средства за лечението на петкратния шампион на България по джудо Георги Огнянов.

На сцената ще излязат Spens, Лора Караджова, Играта, Кристо, Dj Rocco, групата Central Side и други известни изпълнители.

Шоуто ще започне в 19 часа утре в палата 2 на Международен панаир Пловдив, който предоставя залата безплатно. Билетите с цена 5 лева ще се продават на място, а набраната сума ще бъде дарена на Георги за трансплантация на костен мозък.

На 24 октомври 2010 г. късметът обърна гръб на петкратния шампион на България по джудо и многократен първенец по самбо – Георги Огнянов. В схватка за бронзов медал на световното първенство по самбо в Прага тогава 24-годишният студент в НСА пада на глава и чупи гръбнака си.        

Животоспасяващата операция е направена в пражката болница „Винохради“. След едногодишно лечение в България, което не дава видими резултати, приятели на Георги Огнянов започват да набират средства за лечение със стволови клетки в московската клиника „Невровита“.

Парите стигнали за извличането на клетките, което струвало 40 000лв., както и за две ходения до Москва за вливания, по 15 000 лв. всяко. Георги успял да раздвижи ръцете, без пръстите. Има чувствителност в краката, но не ги движи.

В момента клетките се съхраняват в клиниката, но лечението не продължава поради липса на средства. Необходими са още шест ходения до клиниката на обща стойност 90 000 лева, за да може Георги да оздравее.

Лекарите дават добри изгледи за възстановяване, а неговата единствена мечта е да стъпи на крака и да бъде пълноценен, обясняват приятели на момчето, които организират благотворителния концерт на 12 октомври.