Поредна вечер на протести завладя столицата (обновена)

Политика

11-10-2013, 19:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

Bulgariautre.bg следи протестите отблизо

Протестиращи са блокирали движението пред Министерски съвет за поредна вечер на #ДАНСwithme. И тази вечер Bulgariautre.bg ще следи антиправителствените протести по час.

19,48: В района има засилено полицейско присъствие. Протестиращите бият на барани, свирят на свирки и развяват български знамена. Участниците в протеста скандират „оставка”. Един от протестиращите е издигнал плакат с надпис „Лъжци, властолюбци - оставка”.

19,50: Присъединяват се още активисти, като техният брой е вече около 200 души. Протестиращите свирят на свирки, бият на барабани, надуват вувузели. Някои от тях носят български знамена, други – плакати. Един от надписите на плакатите гласи „Писна ми от рубладжии и поцелуйковци, Оставка”.

20,05: Протестиращите срещу правителството достигнаха до Народното събрание. Народното събрание е оградено с метални заграждения. Движението в района е блокирано.

20,31: Приключи протестът срещу правителството в столицата. Протестиращите започнаха да се разотиват, след като освиркаха Народното събрание. Днешният протест премина спокойно.