Aктивист от ДПС в борда на Пристанище Варна

Мисия Варна

12-10-2013, 09:11

Снимка:

в. "Труд"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията проверява колите в ромската махала

Решението за промяната на ръководството е на министъра на транспорта Данаил Папазов

Председателят на ДПС- Варна Ведат Сакаллъ е новият член на Съвета на директорите на "Пристанище Варна" ЕАД. Той сменя Сергей Лазаров, назначен по времето на ГЕРБ, съобщи "Труд".Решението за промяната в ръководството е на министъра на транспорта Данаил Папазов.

На първото заседание на новия борд, Сакаллъ обяснил, че има инженерно образование свързано с подемната техника и е работил във фирма, изнасяла дървен материал и зърно през порт Варна.

Името на Сакаллъ нашумя преди парламентарните избори, когато полицията разследва сигнал за купуване на гласове от страна на ДПС -Варна. Досъдебното производство не е приключило.

По време на частичните избори за кмет във Варна пък Сакаллъ беше сниман от тв екип как извозва роми в микробус до изборни секции.

Тогава той каза, че помага на избирателите, но телевизионната камера засне друго. На въпрос, защото микробуса прави серия от курсове до ромска секция, депесарят отговаря, че шофьорът вози майка си, която била болна. За останалите жени в буса, Сакаллъ няма обяснение, а заключението на тв екипа е, че депесарят има поне 5 майки, които да извозва. 

Към днешната дата скандалното видео заснето от Канал 3, която междувременно смени собствениците си, е неоткриваемо в мрежата.