Възходът на юберсексуалните мъже

Арт и Стил

12-10-2013, 13:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това са мъжете, които съчетават перфектен външен вид и интелигентност в едно

Преди години метросексуалните мъже предизвикаха истинска революция със своя външен вид и порядки. Колкото и последователи да имат те обаче, в последно време славата им залязва все повече, пише tialoto.bg. На тяхно място се появи една нова порода модерни мъже – юберсексуалните.

Дизайнерски марки като Armani, Dior, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gap и Banana Republic прегърнаха метросексуалната тенденция. Магазините им бяха пълни с кадифени жилетки, прилепнали дънки, шалове, колани и бижута в ярки цветове. Доскоро „женските“ цветове розово и лилаво бяха неприемливи за мъжете, а сега са част от техния гардероб.

Както с всяка тенденция обаче, метросексуалността започна да залязва и отстъпи място на юберсексуалността. Думата произлиза от немски език и представлява допълнение, но и противодействие на метросексуалните мъже. Юберсексуалните представители на силния пол съчетават перфектен външен вид с интелект. Те са мъжете, които изглеждат най-добре, които са най-интересни и които се открояват най-много от своето поколение.

Юберсексуалният мъж е привлекателен и силен, но не непременно мускулест. Въпреки това при него няма съмнения за хомосексуализъм, както при някои метросексуални мъже. Той е начетен, страстен, но не и обсебен от себе си. В центъра на тази нова тенденция е възприемането на традиционната мъжественост, без обаче да се взимат всички негативни аспекти, свързани с нея. Следователно, юберсексуалният мъж е готов да следва тенденциите, но не и да бъде роб на модата.

 

Той излъчва доверие, може да бъде добър лидер и същевременно с това е чувствителен. Юберсексуалният мъж не се влияе от другите, а създава свои собствени правила. Неговият стил се определя не толкова от модните течения, колкото от неговите личен вкус, опит и усещане. Той има нужда да изглежда добре заради себе си, а не за да впечатлява другите.

Юберсексуалните мъже притежават комбинация от изключителна мъжественост и метросексуалност, придружена от висока степен на обществена осведоменост. Примери за този тип мъже са актьорът Джордж Клуни и фронтменът на U2 – Боно.