Кой е в спалнята на министъра?

Най-доброто от печата

12-10-2013, 21:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На този въпрос отговаря в."Труд"


Орешарски и Елка с 5-годишен романс

Съпругата на премиера Пламен Орешарски - Елка, е кардиолог в частен медицински център. Връзката между тях започнала на ученически лагер край Рилския манастир. Там се запознали. Последвала телефонна любов, разговори между Бобов дол, където е израснал, и Кюстендил, откъдето е Елка. По-късно, през студентските години, двамата се преоткрили в София. В столицата се и оженили. Преди да сключат брак, двамата били гаджета повече от пет години. Имат син - Денислав.
Като дете Елка е свирила на виолончело в камерен ансамбъл и спортувала активно - художествена гимнастика, лека атлетика и ски бягане.
Бъдещият премиер също спортувал. Бил много добър в бягането на средни разстояния - 800 и 1500 метра. Тренирал и баскетбол.
Готвенето не е сред силните страни на премиера. По признания на съпругата му пред медиите, той можел само да нареже колбас, да пържи яйца и да кипне вода за любимото си турско кафенце.

Икономист №1 е с жена си от училище

Над 10 години брак и 2 деца - това е равносметката за икономическия министър Драгомир Стойнев и жена му Албена. Двамата се запознават във френската гимназия, но се женят едва след като бъдещият тогава министър завършва висшето си образование във Франция. Родители са на шестгодишен син - Мартин, и четиригодишната Ева. 
Официално Стойнев избягва да говори за семейството си, както и да го показва публично с мотив, че "не би им го причинил".
Именно заради това на официални събития той може да бъде забелязан с някоя от пиарките си, но не и с жена си. Колеги от партията също изтъкват, че Стойнев избягвал информация за жена си и децата си.
Иначе двамата живеят в центъра на София, където Стойнев притежава апартамент от 103 кв. метра. Отделно двамата заедно имат и вила в елинпелинското село Крушовица. Имотът е купен през 2012 г. според данъчната декларация на двамата.

Мая Манолова и Ангел Найденов - силовата двойка

Властта си има и своята силова двойка. Министърът на отбраната Ангел Найденов командва армията, но вкъщи се подчинява на зам.-председателя на парламента и един от силоваците на БСП Мая Манолова. Той е мълчалив, тя не спира да говори. 
Той говори бавно, с внимателно подбрани изрази, тя обикновено "стреля" като картечница. Но и двамата са експерти в своята област, социалисти по убеждение, политици по съдба. Не може да се отрече, че Ангел и Мая са една от най-чаровните и в същото време успешни двойки в политиката. Манолова може да се похвали с това, че е единствената жена, по която близо 5000 души са скандирали "Обичаме те, Мая". Така протестиращите срещу кабинета "Орешарски" посрещат Манолова, когато влиза в Народното събрание.
Найденов може да се похвали, че войската все още му вярва безрезервно и очаква от него да възстанови социалните им придобивки. 
За никого в парламентарната група на левицата не е тайна, че Мая спазва всички пости. Тя е искрено вярваща и знае къде се намират православните църкви във всички европейски градове, в които се е случило да се окаже в неделя. Защото неделята е на Господа, както е казано в писанието. Мая може и да има вид на по-силната в двойката, но не трябва да забравяме, че Найденов се е научил да "води кораба" през рифове и бури. Той е морски офицер. Още от малък, когато го питали какъв ще стане, когато порасне, Ангел съвсем убедено отговарял "моряк". Както стана ясно, получило му се е - завършил е специалността "Инженер-навигатор" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна.
Мая и Ангел се стремят да пазят личния си свят от прожекторите, макар да е трудно. А и как да стане - щом се погледнат, и всичко става ясно. Любов.

УНГ доктор до Таня Андреева

"Страхотен лекар е." Това са оценките, които родители са изписали във форума "БГ-мама" за д-р Александър Райнов - мъжа на здравната министърка д-р Таня Андреева.
УНГ специалистът работи в столичните университетски болници "Царица Йоанна"-ИСУЛ и "Лозенец", заради което всички останали директори на лечебни заведения им завиждат. Защото друго си е мъжът на министърката да ти е в екипа. Той обаче не се е главозамаял и е изключително внимателен, разказаха майки на деца, прегледани от д-р Райнов.
УНГ експертът няма никаква роднинска връзка с червения депутат д-р Емил Райнов, както се бяха появили слухове в началото на лятото. Става дума за просто съвпадение на имената.

Телефонната любов на Вигенин

Съпругата на най-младия министър в кабинета - на външните работи Кристиан Вигенин, се казва Милена Ангелова. Тя е икономист и е член на Европейския икономически и социален комитет.
Събрала ги червената идея. Двамата се запознали като членове на Българската социалистическа младеж през 1994 г. Гаджета станали години по-късно, като дълго "въртели" телефонна любов. Тя живеела във Варна, той в София. Ожениха се на 19 март 2005 г.
Имат двама синове. Баткото Йоан е на седем години и вече е ученик. Малкият се казва Борис и е на три години. Вигенин се старае да им чете приказки за лека нощ. Въпреки ангажиментите на Кристиан семейството често излиза на уикенди сред природата.

Уролог е опората на проф. Клисарова

Лекар по професия, ловец по душа и кулинар по призвание е съпругът на просветния министър проф. Анелия Клисарова. Д-р Стоян Паунов е уролог. Двамата се оженили още във втори курс, а задължителното тогава разпределение ги пратило в различни села - тя започнала докторската си практика в Житница, той - в Чернево. Нито това, нито кариерата на амбициозната професорка по образна диагностика обаче попречило на съюза им вече 30 години. Синът им Андрей е прекъснал семейната традиция и не е лекар, а финансист.

Политиката събра Петър и Мария

Министърът на културата Петър Стоянович стартира мандата си с още едно предизвикателство освен поста - стана отново татко. Третата му рожба е мъжка, носи името Йоан, а с него го дари шефката на кабинета на премиера Пламен Орешарски - Мария Дивизиева. И тя, като Стоянович, може да се похвали с политическа кариера от времето на НДСВ, когато бе зам.-министър на администрацията.
Двамата са заедно доста преди да попаднат в управлението - от времето, когато Стоянович се оттегли от лидерство в "Гергьовден" и от политиката, а Дивизиева водеше изборен щаб на кандидат-президентката Меглена Кунева. 
Щастливата двойка сега е по-заета отвсякога покрай грижите за Йоан.
Иначе Петър и Мария обичат да пътуват - често уикендите са извън София. Или поне го правеха - преди властта.

Мъжът на Зинаида - богат и влюбен

"Росен, съпругът на Зинаида Златанова има две положителни качества - влюбен е в нея и е богат", казват нейните приятелки. Двамата имат три апартамента в София и един в Кюстендил. Слабост им е романтична къща в село Лелинци, която Росен има в наследство.
Той е търговец - с четири магазина в София и един в Търново. "Росен е скромен, но се гордее много с жена си и с двете си деца", казват познатите им. В началото на мандата си като министър, когато беше питана почти през ден чий човек е в новия кабинет, Зинаида отговаряше неизменно: "Аз съм човек на моите двама синове и на моя съпруг."

Кулинарка глези социалния министър

"Много хубаво готви. Благодарение на това всяка година, откакто сме заедно, качвам по 1 килограм", хвали съпругата си Бехидже социалният министър Хасан Адемов. Колежките му от министерството допълват в хор: "Голяма хубавица е и има страхотни зелени очи. Освен това е много вярна жена и семейството им е много здраво."
По професия Бехидже е медицинска сестра и в момента работи в зъболекарския кабинет на големия им син Артам в родния Исперих. Романсът на Адемови е като класически сюжет на лекарски сериал. Искрата пламва в коридорите на болницата в Исперих, където работят и двамата. 30 години по-късно Адемов пътува всяка събота и неделя от София до родния град, за да бъде със семейството си.

Учителка до Греков

Преподавател по биология стои в живота до аграрния министър Димитър Греков, чиято тясна специалност пък е бубарството. Станка Грекова е преподавател в училището "Отец Паисий" в Пловдив. Тя има 28 години стаж.
И двамата се запознават като студенти в Пловдив. Той учи за агроном по лозаро-градинарство, а тя- биология и химия. Среща ги общ приятел. 
Греков признава, че съпругата му е била против да поеме министерския стол. Двамата имат две дъщери - Светлана и Даниела.

Финансист в дома на Йовчев

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев е сред малцината мъже, които нямат грижа за семейните финанси. При всяко затруднение той може да се допита до своята съпруга Милена, която е финансов експерт. Двамата са женени отдавна, имат един син. За тях липсата на новини за семейния им живот е най-добрата новина.