Изложба и среща-разговор с проф. Румен Пенин в Бургас

Бургас Лайф

13-10-2013, 06:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Годишна изложба на Дружеството на добричките художници /снимки/

Научните му интереси са насочени в областта на ландшафтознанието, мониторинга и опазването на околната среда

Изложба с фотоси на географа Румен Пенин ще бъде открита на 17 октомври в Морското казино. Тя ще бъде отворена до края на октомври, входът е безплатен.

Проф. Румен Пенин  е един от най-уважаваните преподаватели в СУ "Св. Климент Охридски".  Участник е в няколко международни научни географски експедиции: Кавказ`87; Монголия-Гоби`90; Ладога`91,92,95, 2007; Рила`94 и др. Посетил е над 90 страни. На 18 октомври проф. Пенин ще гостува в книжарница "Хеликон" в града. От 18 ч ще се състои среща-разговор на тема "Географията – приключения и пътешествия".

Проф. Румен Пенин  е автор на над 60 популярни статии и над 120 научни труда, книги, учебници и учебни помагала, сред които "Природна география на България“, „Терминологичен речник по физическа география и ландшафтна екология" и др.

Съставител е на поредицата „География на континентите и океаните“ и съавтор в над 70 учебници и учебни помагала по география за средното образование. Председател на Националната комисия по география (до 2010 г.), организираща националната олимпиада по география.
Научните му интереси са насочени в областта на ландшафтознанието, мониторинга и опазването на околната среда, регионалните екологични проблеми, географското и екологично образование./ lira.bg