Ден на хляба в Библиотеката

Заралии

13-10-2013, 12:56

Снимка:

Мария Стефанова

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

Лекции, филм, статии и беседа, посветени на хляба. Месене на живо и хляб от лимец-всичко това под покрива на библиотека "Захарий Княжески",Стара Загора (СНИМКИ)

На 12 октомври в Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора съвместно с Международна мрежа "Хлебни къщи" и д-р Надежда Савова-антрополог, пекарна "Топлата фурна" и майстор Богдан Богданов, както и инж. Христо Рашев, който е сертифициран производител на лимец, превърнаха пространствата на библиотеката в малък празник на хляба. Децата рисуваха, месиха и се забавляваха в Детския отдел, а после и във фоайето на първия етаж на библиотеката. В залата за лекции възрастните разговаряха с гл.ас. Петър Калчев от Регионалния исторически музей Стара Загора, с Надежда Савова и с майстор Богдан Богданов, гледаха филми и слушаха лекции, задаваха въпроси. Всички присъстващи имаха възможност да опитат различните видове хляб, а най-малките дори се пробваха в месенето сред подредената изложба на книги и статии от фонда на Регионална библиотека Захарий Княжески", посветена отново на хлебната тема.
Вижте в снимки как премина Денят на хляба в библиотеката и какъв бе резултатът (преди фурната), изваян от сръчните ръчички на най-малките майстори!