Следващото риалити - някъде в открития космос

Свят

14-10-2013, 10:08

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Амбициозни американци искат да правят риалити шоута близо до Луната

Tехнологиите, амбициите и човешката изобретателност все повече напредват. Последната, свръхмдерна идея на частната компания „Върджин Галактик", основана от милиардера Ричард Брансън, е да изпрати риалити предаванията в Космоса.  

Името на проекта е „Космическа надпревара" (Space Race) и той трябва буквално да се осъществи в откритото пространство. Интересното е, че подобни амбициозни предавания не са никак трудни за правене и сложността е само една - покупката или наемането на космически кораб.

„През последните няколко години мечтая да покажа Космоса на обикновените телевизионни зрители. Скоро те ще могат, без да излизат от домовете си, да се любуват на величественото черно небе, на Луната, звездите и нашата синя планета", признава продуцентът на NBC, който се е заел с "Космическа надпревара" - Марк Бърнет, прославил се със създаването на „Сървайвър".

Една от основните атракции в предаването ще бъде суборбиталният кораб на „Върджин Галактик" - SpaceShipTwo, с който ще полети победителят в шоуто. Наградата наистина е желана - компанията вече е продала повече от 600 билета, цената на всеки от които е 250 000 долара, а все още няма никакви подробности около пътуването.

Все още няма детайло и как ще протича риалити шоуто. Ясно е, че ще има състезателен характер и участниците ще отпадат един след друг, докато не остане победителят. Зрителите ще наблюдават битката на героите, мечтаещи да полетят в Космоса, и ще получат възможност да попаднат зад кулисите на космодрума „Америка", където ще се развиват събитията.

Това не е обаче единственият подобен проект за предаване. Sony Pictures Television пък мислят да заснимат риалитито „Мисия Млечен път", където няколко знаменитости ще се съревновават помежду си за правото да полетят в Космоса на борда на кораба XCOR Aerospace Lynx.