Мъри Стоилов обясни защо България почти е изпуснала баража

Спорт

14-10-2013, 12:07

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Ботев даде своята експресна оценка

Старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов коментира представянето на националите в мача с Армения и обясни защо се стигна до загубата, пише Тема Спорт.

Бившият селекционер на трикольорите нападна играчите, които си изкараха червени картони в квалификациите - Бандаловски, Дяков и Бодуров. Мъри даде и своята оценка за играта на тима при Любослав Пенев.

Г-н Стоилов, коментарът ви за загубата на националите в Ереван и ще ни излязат ли сметките накрая?

- За наше съжаление не успяхме да измъкнем нещо от срещата. Аз лично смятам, че националният ни отбор се представи много добре през този квалификационен цикъл. Да не кажа отлично. За смет­ките не мога да кажа нищо, защото не съм по тях.

Какво не ни стигна?

- Единственото, което според мен липсваше в тима ни, е дисциплината на определени играчи в решителни мачове. Имам предвид червените картони, които си изкарахме срещу Дания в София и сега с Армения. Не е простимо тези играчи по такъв лековат начин да си вадят картони. Може би това ни коства и сигурното участие на бараж. Аз за това и претендирам в българското първенство съдийството да е по-строго. Да се санкционира всяко нарушение, защото на въпросните играчи в България им се разрешава всякакъв вид ритане, дърпане, хващане. За съжаление на евросцената то­ва е невъзможно. Не виждам изобщо смисъл от плача, който се надава, след като червените картони бяха абсолютно заслужени. Проблемът трябва да се търси в дисциплината на самите иг­рачи. Няма как да приема постъпките им, и то в поре­дица от мачове, изключително съм разочарован. Иначе на­ционалният отбор показа ед­но сериозно израстване и добри игри. Даже повече от това, което всички ние очаквахме.

Какво следва от тук на­сетне за националния отбор?

- Трябва да продължим да създаваме една положителна атмосфера около него и спо­койствие за Любо Пенев и екипа му. За да продължат те да градят отбор, който евентуално, ако сега не се класира, да го направи в следващите квалификации и тогава да е още по-добър. В чисто игрови план смятам, че Любослав Пенев е човекът, който може да говори повече, аз просто съм страничен наблюдател./ Sportline.bg