Отличиха варненски данъчен с медал в Косово

Животът

14-10-2013, 12:32

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Той работи в отдела за „Финансово разузнаване”

На официална церемония по връчване на медали на служителите в Мисията на ЕС в областта на върховенството на закона в Косово /EULEX – Kosovo/ бе отличен варненски данъчен. Той е Ярослав Петров - старши инспектор по приходите в дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” при НАП Варна. Мястото си в Мисията в Косово спечели в съревнование с десетки колеги от данъчните администрации в страните от ЕС.

Петров работи в отдела за „Финансово разузнаване”, като основните дейности са насочени към събиране на информация за съмнителни действия при банкови транзакции, пране на пари, пресичане на опити за финансиране на терористични организации, пренасяне на пари и ценности през граничните пунктове, както и събиране на информация във връзка със започнали разследвания от Полицията, Прокуратурата или Специалната служба за борба с организираната престъпност към EULEX. Освен това, варненският данъчен обучава и служители от различните администрации в Косово за работа с криптираните системи за обмен на информация, чрез които става предоставянето на информация между страните от ЕС.

Ярослав е възпитаник на Икономически университет Варна, където е и чест гост. На срещите си с бъдещите финансови експерти той ги запознава с мисията и основните дейности на Националната агенция за приходите, а така също и с възможността за тяхната реализация в Агенцията.