Чернокожа групировка се заражда в София?

Групите са съставени от друга вълна бежанци – тези от африканските и арабските държави

Късно вечерта в петък, екипът ни получи информация, че на територията на столицата се сформират нови групи за силово действие, съобщава Crimes.bg.

Те са съставени от друга вълна бежанци – тези от африканските и арабските държави и действат основно в центъра на София. Занимават се с разпространение на наркотици, грабежи и просия.

Цветнокожите са забелязани да се движат на групи от по десетина души на територията на столицата, предлагайки стоката си.

Бежанците влизат у нас чрез така наречените „каналджии“, използвайки границата с Турция. Сумата, която изплащат на хората, които ги вкарват в България е между 500 и 2 000 евро, като след това се стремят да обхванат части от наркопазара.

Навлизането на новите групировки се свързва и с новите видове наркотици на пазара, чието разнообразие нараства.

Те крият огромна опасност, тъй като все още не са изследвани и няма информация за точния им състав и въздействието им върху човешкия организъм.

Още в началото на конфликта в Сирия управляващите посочиха, че има реален шанс броят на наркозависимите да се увеличи драстично и че има опасност от навлизането на лица, свързани с терористични групировки.