Георги Валентинов ще представи Стара Загора на първия Международен фестивал по бойни и силови спортове у нас

Спорт

14-10-2013, 14:54

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна със състезателя по ММА Георги Валентинов, който на 19-ти октомври ще се изправи в зала “Арена Армеец” срещу многократния шампион по бокс и кикбокс на Венецуела Рони Александър, в първия по рода си у нас Международен фестивал по бойни и силови спортове Be Strong

Кметът изрази подкрепата на общинското ръководство за голямото предизвикателство, което предстои пред старозагореца и увереността си, че сериозната подготовка и усилената работа в зала ще му осигурят добро бъдеще в този спорт. Според Живко Тодоров спортът калява психиката, развива дисциплината и държи младото поколение далеч от съвременните изкушения.
Георги Валентинов е на 20 години, състезател на клуб „ММА 300“ в категория 77 кг., с треньор Красимир Джамбазов. Той е студент втори курс в НСА, въпитаник на СОУ „М. Горки“ в Стара Загора, с черен колан по тае куондо.В професионалния ММА има 13 срещи с 10 победи в тях.
Той сподели, че е подготвен за двубоя, чувства се добре и се надява да има шанс за победа. Според неговия треньор, сериозен двубой като този ще отвори врати за участие на Георги и развитие в международния спорт.
Фестивалът e първият по рода си на Балканския полуостров и с внушителен награден фонд от 50 000 щатски долара, който го нарежда сред най-престижните турнири в Европа.