УХТ подреди изложба за юбилея си

Мисия Пловдив

14-10-2013, 17:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Програмата продължава с Ден на отворените врати утре

С тематична изложба, проследяваща 60-годишната история на Университета по хранителни технологии стартира седмицата, с която ВУЗ-а отбелязва юбилея си. Ректорът - проф. Кольо Динков откри експозицията "запечатала” най-важните моменти от историята на единственото по рода си у нас и на Балканите висше учебно заведение.

Над 80 фотоса разказват за развитието на Университета по хранителни технологии от създаването му през 1953 година до днес. Историята е събрана в черно-бели и цветни снимки, разказа авторът на изложбата фотографът Димитър Илиев.

По-късно в спортния комплекс на УХТ бе даден старт на футболния турнир за приза "60 години УХТ”, който се провежда под патронажа на ректора на Университета по хранителни технологии. В турнира участват отбори от останалите ВУЗ-ове в Пловдив. Юбилейната програма на УХТ ще продължи с Ден на отворените врати на 15 октомври 2013, в който университетът ще бъде домакин на преподаватели и ученици от училищата в Пловдив и областта. Същия ден в Университета по хранителни технологии среща ще си дадат випуските, завършили учебното заведение.