Състезание по първа помощ в ЕГ „Иван Вазов“

Мисия Пловдив

15-10-2013, 07:06

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съревнованието се организира по повод Деня на анестезиологията

Състезание по оказване на първа помощ организира Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Свети Георги“ в ЕГ „Иван Вазов“. В продължение на половин час – от 10:25 до 10:55 ч. възпитаниците на гимназията ще се съревновават със свои връстници от ЕГ „Пловдив“.

Един час преди началото на нетрадиционната надпревара екип на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, заедно със студенти медици по МУ – Пловдив от трети курс и мед. сестри от Медицинския колеж ще подготвят отборите на двете училища как се оказва първа помощ – изкуствено дишане, сърдечен масаж и др. За „тренировката“ и самото състезание ще се използват специални учебни кукли – манекени, които наподобяват физиката на възрастен човек.

Съревнованието се организира от КАИЛ на УМБАЛ „Свети Георги“ по повод Деня на анестезиологията – 16 октомври. Клиниката ежегодно извършва обучение за оказване на първа медицинска помощ на медицински специалисти от образователните институции в града.

Състезанието по оказване на първа помощ ще се проведе в ЕГ „Иван Вазов“, бул. „България” 121. Съревнованието е предвидено по време на голямото междучасие в двете съседни гимназии – ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, от 10:25 до 10:55 ч. Екипът от КАИЛ, който ще обучава учениците, ще пристигне в ЕГ „Иван Вазов“ в 9:25 ч., за да започне инструктажа на отборите.