Награждават поети с приза "Добромир Тонев"

Пловдив Лайф

15-10-2013, 10:12

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Церемонията е от 18:30 часа в книжарница "Хермес – Централ”

Кои автори и творби са получили най-високи оценки от журито в Третия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” ще стане ясно днес от 18.30 часа в книжарница "Хермес – Централ” на Главната улица, срещу фонтана на общината.
96 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в анонимната творческа надпревара. Жури в състав: проф. Огнян Сапарев и писателите Йордан Велчев и Станислава Станоева вече е определило кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на бележития поет, който ни напусна преди 12 години.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев – наградата на Радио Пловдив, екскурзия до Гърция и нощувка и вечеря за двама в хотел „Одеон” в Пловдив.

За първи път тази година има предвидена награда и за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „П. Хилендарски” и ще бъде връчена от Декана на факултета.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев” и със съдействието на ИК „Хермес”, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“, както и с медийното партньорство на Радио Пловив и БНТ – Пловдив.