Галина Стоянова настоява за спешна среща с Министър Цветлин Йовчев

Мисия

15-10-2013, 13:18

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Кметът на община Казанлък отправи питане и към Министър-председателя на Република България, Министъра на вътрешните работи и към народните представители от 27 Старозагорски МИР

По повод появилите се изказвания за закриването на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – Казанлък и превръщането й в лагер за бежанци, кметът на община Казанлък г-жа Галина Стоянова изпрати две писма – питане до Министър-председателя, Министъра на вътрешните работи и до народните представители от 27 Старозагорски МИР относно ситуацията, а второто е писмо е до министъра на вътрешните работи г-н Цветлин Йовчев с настояване за спешна среща  с него по този важен за Казанлък и региона въпрос. Публикуваме писмата без редакторска намеса:

 

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ,

УВАЖАЕМИ  НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ 27 МИР – СТАРА ЗАГОРА,

Има непотвърдени слухове, че е взето правителствено решение Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – гр. Казанлък да бъде закрит и преобразуван в лагер за бежанци. С мен като Кмет на община Казанлък никой на нито едно държавно ниво не е разговарял и не е потърсил мнението ми. В качеството си на Кмет заявявам категорично от името на гражданите на община Казанлък и на целия регион, че едно подобно решение е безумие, с изключително тежки пагубни последици за Казанлък и региона! В Казанлък се намира най-големият военен комплекс „Арсенал” – обект, който е от огромно значение за националната сигурност на България. В сервитута на Центъра за специализация и професионална подготовка се намира Казанлъшката тракийска гробница – паметник на културата под защитата на ЮНЕСКО. Ако някой изобщо е обосновавал и анализирал подобно решение, взето ли е предвид нивото на безработицата в региона и наличието на голям състав от ромското малцинство?! Дали държавата изобщо има политика за развитието на този регион, който претендира да бъде основна туристическа дестинация?! В качеството си на Кмет нямам достъп до Правителството. Отправям настоятелно искане към народните представители от 27 Старозагорски многомандатен избирателен район в 42 Народно събрание да не търсят в момента политически дивиденти, а да бъдат наистина отговорни за този регион, които са загрижени за всички граждани и развитието на региона. Настоявам за спешна среща с Министъра на вътрешните работи и опровергаване на намеренията, на които все по-настойчиво ставаме свидетели. Призовавам гражданите на Казанлък да подкрепят всичките ни действия в защита на Казанлък!  

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък

ДО

Г-Н ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Във връзка с появила се в медиите информация от страна на народния представител от 27 Старозагорски многомандатен избирателен район г-н Атанас Пъдев за закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – гр. Казанлък и превръщането й в лагер за бежанци, Ви моля за спешна среща по този въпрос. Въпреки че засега това са само информации, тиражирани в медиите, аз като Кмет на община Казанлък съм силно обезпокоена и настоявам за разговор с Вас по този важен проблем от национално значение.

С уважение,

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък