Международна организация търси "Железните дами" във фейсбук

Мисия Бургас

15-10-2013, 14:35

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургаските жени могат да се изследват за остеопороза срещу 10 лева

Тази година IOF търси жените, които не само умеят да се грижат за здравето на своите кости, но и възпитават децата си в това

Имате ли роднина, близка или приятелка, която за вас е пример за подражание в грижата за здравето на своите кости и за здравето на костите на близките си? Разкажете за нея във Фейсбук!

"Железните дами" е проект на Международната фондация за борба с остеопорозата (IOF), чийто пълноправен член е и асоциация "Жени без остепороза". Той е посветен на 20 октомври - Световният ден за борба с остепорозата. Тази година IOF търси жените, които не само умеят да се грижат за здравето на своите кости, но и възпитават децата си да се грижат правилно в различните етапи от живота си за здравето на своите кости.

"Железните дами" е динамична и привлекателна програма. Тя цели да представи жени, които да популяризират грижата за здрави кости. Програмата се стреми и да подчертае значението на общността, споделянето и подкрепата между жените от различни поколения и жените от различните краища на света.

Тазгодишната инициатива на IOF е да открие тези силни жени, които грижейки се за здравето на костите си, индиректно се грижат и за спокойствието, щастието и здравето на семействата си и на общността, в която живеят.

Номинациите ще се правят чрез Фейсбук, а IOF ще избира всеки месец една "желязна дама". Всяка от избраните ще бъде отличена със собствен персонализиран плакат.

Асоциация "Жени без остепороза" представя "Железните дами" в България и търси българката, която с грижата си за здрави кости ще бъде модел за подражание в своята общност и сред сънародничките си. А защо не и за Европа или света?

Затова асоциация „Жени без остеопороза” създаде група „Железните дами” на България. Групата е отворена и всеки може да се включи в нея и да разкаже своята история или историята на своя близка, роднина или позната, която е съумяла да надвие „гризача на кости”.

Можете да ни намерите във Фейсбук чрез Фейсбук-страницата ни "Жени без остеопороза":

 

https://www.facebook.com/pages/Association-WWO/248911141922843.

 

Номинацията трябва да включва:

Име – Пълното име на номинираната дама и нейния е-мейл адрес

Защо – Обяснете накратко защо я номинирате (до 300 думи максимум)

История – По-подробно обяснение на нейната история и какви грижи полага за здравословен живот и силни кости.