Шоколад за отслабване! Защо пък не?!

Любимият шоколад не вреди на диетоте, а дори напротив

Ново изследване доказа, че консумирането на шоколад не вдои до натрупване на излишни килограми, а до свалянето им.

Проучването сочи, че 86% от хората, които се стремели да свалят килограми и продължавали да се наслаждават на любимото си лакомство, отслабнали успешно. 91% от анкетираните 2100 мъже и жени, които свалили най-много килограми, продължавали да приемат същото количество шоколад, колкото консумирали обичайно преди да започнат диета.

"Обширни изследвания установиха, че диетите, концентрирани около елиминирането на храни, е много по-вероятно да се провалят. Ключът е във възприемането на по-спокоен подход и консумирането на малки количества от храната, която харесвате", казва диетологът Джанет Ейлот.

Пълното премахване на някои продукти от дневното меню, включително шоколада и виното, е свързано с качването на килограми, тъй като те са компенсирани от приемането на много други храни. Причината вероятно се дължи на факта, че какаото съдържа антиоксиданти, наречени полифеноли, срещани и в червеното вино, които предотвратяват окисляването на вредния холестерол. Антиоксидантите предпазват и от рак.