Новото предложение в Старозагорската поща на доброто

Заралии

16-10-2013, 11:31

Снимка:

Сдружение "Самаряни",Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Сдружение „Самаряни“ получи трета номинация в конкурса „Добрият самарянин“, който търси и избира хора, заслужаващи всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или група от хора

Старозагорската поща на доброто се сдоби с още една история. До затваряне на номинациите остават още 20 дни. Общественият инициативен комитет на конкурса отправя призив към хората да помогнат в търсенето на добри истории. Такива могат да изпращат на dobro@samaritans.bg.
А в третата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2013 г добротворците са Огнян Георгиев, Виктор Тошев, Деян Асенов, Виктор Герджиков  и Йоана Герлимова от група VokiD. Добротворството-в Помощно училище „Любен  Каравелов“, гр. Стара Загора се обучават ученици с умерена и тежка умствена изостаналост. Нуждата на учителския колектив при ПУ от средства за зала, оборудвана с уреди за сензорна стимулация, които да подобрят и оптимизират психичните процеси и състояния на децата с цел постигане на по-добри резултати в корекционната и учебно-възпитателна  работа, среща подкрепата на младите музикални таланти на група VokiD. На 16 май 2013  год. младежката група с участници – ученици от  НУМСИ „Христина  Морфова“ в град Стара Загора, изнасят благотворителен концерт в Синдикалния дом и събраните средства даряват на Помощното училище, изказвайки своята съпричастност към възпитаниците на ПУ „Л. Каравелов“. „Номинирам участниците от група Vokid – Огнян Георгиев, Виктор Тошев, Деян  Асенов, Виктор Герджиков и Йоана Герлимова за оказаната благотворителна помощ и жеста на внимание към учениците от Помощно училище „Любен  Каравелов“– Стара Загора.“ - пише в номинацията си г-жа Еленка Иванова, директор на училището.
Ръководството на училището продължава да работи за дооборудване на залата за сензорна стимулация. Всеки, който има възможност и желание би могъл да помогне на тази благородна кауза, като се свърже към г-жа Иванова.