Палийски: Бутаме и южната трибуна на Колежа

Спорт

16-10-2013, 13:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Капацитетът на стадион „Христо Ботев” ще се намали до 10 000 души, обясни изпълнителният директор на канарите

Стадион "Христо Ботев" ще остане без още една от трибуните си до края на настоящия сезон. Целта на нейното премахване е да бъде форсирана реконструкцията на новият дом на "канарчетата" и той да бъде завършен в зададения срок.

Това стана ясно на среща между представители на ръководството на Ботев и ангажираните с реконструкцията – инжeнери, архитекти и изпълнители, както и в присъствието на членове на Лицензионната комисия към БФС.

Любопитните подробности от срещата пред клубния сайт разкри изпълнителният директор на Ботев Ангел Палийски:

- Г-н Палийски, какви са новините около реконструкцията на стадион „Христо Ботев”?

- Предвид желанието на собственика на нашия клуб г-н Василев стадионът да бъде завършен до края на 2015г., взехме решение да ускорим работата, като започнем строителството на 2 сектора едновременно. По тази причина ще бъде премахната южната трибуна, а от понеделник стартираме мащабните дейности по изграждането на стадиона. Това е единственото възможно решение, ако искаме да спазим необходимото технологично време при строителството и да видим завършен новия „Христо Ботев” в споменатия срок.

- Това ще доведе до неудобство за привържениците на „Ботев”, каква реакция очаквате от феновете?

- Осъзнаваме ситуацията и сме наясно, че това ще доведе до неудобства за нашите привърженици. Капацитетът без двете трибуни ще бъде около 10-11 хиляди зрители. Това ще е проблем за дерби мачовете. В същото време и атмосферата на стадиона няма да бъде същата, което не е добре и за отбора. Въпреки това, смятам че всички ботевисти трябва заедно да изтърпим този период в името на каузата, която сме си поставили – "Ботев" да има модерен стадион, който да отговаря на високите съвременни изисквания и да може да посреща мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

- Кога очаквате да бъдат завършени и да започнат да функционират двете трибуни?

- Заложеният срок е 31 август 2014г. Ние обаче сме доказали, че можем да съкращаваме сроковете, както се случи и с базата в Коматево. Дълбоко в себе си съм уверен, че ще сме готови по-рано. Дано да имаме и по-мека зима, защото атмосферните условия също са от значение.

- Значи при добро стечение на обстоятелствата Ботев може да стартира следващия сезон с две чисто нови трибуни?

- Да, точно така.