Десните в Пловдив стягат голям митинг на жълтите павета

Мисия Пловдив

16-10-2013, 19:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Спас Гърневски: Този път ще гоним комунистите до дупка! (СНИМКИ)

Стотици пловдивчани се събраха на площада пред община Пловдив, за да кажат "Не на реставрацията на комунизма, не на олигархичното управление!". Каузата получи и звездна подкрепа в лицето на Богдана Карадочева и Васил Найденов, които изпяха някои от най-големите си хитове на митинг-концерта тази вечер.

Симпатизанти на ГЕРБ развяваха гордо българския трибагреник и огласиха площад "Стефан Стамболов" с викове "Оставка" и "Червени боклуци".

За общ антикомунистически митинг на 9 ноември призоваха десните в Пловдив. Мястото - жълтите павета в столицата.

Целта на събитието тази вечер бе да даде кураж на всички структури за общонародно обединение. Три пъти комунистите идваха на власт. Три пъти ги свалихме. Сега ще ги гоним до дупка. Ако представителите на политически партии не обединят българите, то пловдивчани ще го направят, заяви Спас Гърневски. Той изрази силата на българите и в това, че никой не може да ги спре да пометат това правителство.

Все още не може да се говори за обединение на десните сили в страната. Това е възможно само след избори. На този митинг не търсим политически дивиденти, коментира бившият пловдивски кмет.

Събитието бе обявено като организирано от СДС, ДСБ, Движение "България на гражданите", Обединените земеделци, Гражданско движение "Разум", Съюзът на репресираните и ГЕРБ. По-рано днес обаче някои от партиите се отказаха от участие.

Спас Гърневски обаче контрира, че отказалите се са заявили подкрепа за каузата Пловдив да стане първият град, обединен срещу управлението на БСП, ДПС и Атака. Партиите са приели и имената им да бъдат изписани като съорганизатори на афишите и на стената зад сцената, но въпреки това не са се появили на митинга. Хора от жълтите павета дърпат конците у нас, обясни си липсата им той.