WOW мании в пластичната хирургия

Животът

17-10-2013, 06:03

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

В Япония дълбаят линии по ръката си, за да променят написаната там съдба

Силиконови импланти в гърдите? Операция на носа? Тези работи вече са отживелица. Нека видим кои са новите "модни тенденции" в чудноватия свят на пластичната хирургия.

1. Трапчинки по изкуствен път 
Започваме с естетическата промяна, показана на снимката горе. И ние много харесваме чаровните усмивки с две дупчици отстрани. И все пак, можем да минем и без тях, щом природата не ни ги е подарила.

Някои хора обаче не се примиряват толкова лесно. Операцията е следната: специално конче се прокарва под кожата от вътрешната страна на бузата и когато се завърже, създава желаната трапчинка. По самото лице няма никакъв белег. Първоначално вдлъбнатинките се виждат постоянно, но след няколко дни започват да се появяват само, когато човек се усмихне.

2. Промяна на линиите на ръката 
Това нещо е популярно в Япония, където гледането на ръка все още е на почит. Хорицата си мислят, че като някой им нарисува нови линии посредством скалпел, ще успеят да променят съдбата си.

3. Удължаване на крайниците 
Това звучи ужасяващо, особено ако не се прави с цел поправяне на несъразмерност по рождение, а само заради желанието за по-висок ръст. Не искаме да навлизаме в подробности, но най-общо казано, между костите в долната част на крака се напъхват винтове, закачени за своеобразна рамка от външната страна. След това се навиват по няколко пъти на ден, за да може постепенно да се получи разстояние и там да израсне нова кост.
4. Ботокс с цел по-добри покер умения 
Ами, да! Кой ще бъде щастлив да има лице, неспособно да пресъздаде емоциите му, освен покер играчите?5. Повдигане на краищата на устата 
Когато те по природа сочат надолу, притежателят им обикновено изклежда по-тъжен и строг. Затова резултатът от тази пластична операция може да бъде позитивен. Рискът да изглежда абсурдно обаче е още по-голям. 

6. Операция за цвета на ириса 
Вече всяка жена може да има мечтаните сини или зелени очи, без ежедневно да си поставя контактни лещи. Ние обаче ѝ препоръчваме да се задоволи именно с тях. Процедурата по поставяне на имплант с нов цвят на ириса ни звучи направо страховито.

Въпросното чудо представлява нетоксична протеза, изработена от офталмологичен силикон. В роговицата на окото се прави разрез с дължина 2,8 мм. Сгънатият изкуствен ирис се пъха вътре и след това се разпъва върху естетсвения такъв. 

7. Смекчаване на азиатски черти 
Популярната американска водеща Джули Чен, например, се е подложила на такава интервенция в миналото. Днес обаче изрязването на външния ъгъл на азиатското око се е превърнало в цяло модно течение.

jenite.bg