Несебър стегна детските градини и школата за зимата

Новините

17-10-2013, 06:10

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Археолози откриха "винарна" на 2500 г. в Несебър

Осигуряват се редовните доставки на необходимите количества гориво за отопление

Цялостен анализ на подготовката на общинските детски и учебни заведения за работа при усложнена зимна обстановка направи община Несебър за есенно-зимния сезон на 2013-2014 година.

Директорите на общинските училища и детски градини обясниха, че заведенията в общината са напълно подготвени за работа при тежки зимни условия.

"Училищата и детските градини имат утвърдени от директорите планове за работа при зимни условия, включващи мерки за защита живота и здравето на децата и учениците при бедствия и при тежки зимни условия, поддържане на постоянна връзка с комуникационно-информационната система на общината, както и наблюдение, анализ и оценка на обстановката", казаха от местната администрация.

В сгредите е извършена профилактика на отоплителните инсталации и системи, които са приведени в пълна готовност за работа. Създадена е организация от страна на директорите за преминаване на парното към постоянен режим на работа при рязко спадане на температурите и опасност от замръзване.

Община Несебър и ръководствата на училищата и детските градини осигуряват редовните доставки на необходимите количества гориво за отопление. При рязко влошаване на метеорологичните условия и влошена зимна обстановка – непроходимост на пътищата, спиране на електрозахранването и пр., детските заведения имат готовност за сливане на групи или преустановяване на работа.

Училищата и детските градини разполагат с необходимите инструменти за снегопочистване. Във всички общински детски и учебни заведения са осигурени кабинети и медицинско обслужване – медицинско лице за оказване на първа помощ и медикаменти и превързочни материали от първа необходимост. Педагогическият и непедагогически персонал е инструктиран и обучен за действие в условия на влошена зимна обстановка.