Местният парламент решава за измененията в бюджета

Мисия Пловдив

17-10-2013, 06:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво още на сесията на Общински съвет днес

Местните депутати ще разискват измененията в бюджета на община Пловдив за 2013 г., одобряване на проектобюджета за следващата и актуализираните бюджетни прогнози за 2015 и 2016 година.

Кметът Иван Тотев ще поиска от Общински съвет да се обърне към Министерството на културата, което на свой ред да внесе предложение в Минситерски съвет за придоставяне на безвъзмездно управление на община Пловдив за срок от 10 години на Малката базилика.

Реставрацията й е стъпка към утвърждаване на Пловдив като една от световните културни столици на Европа, аргументира се градоначалникът.

Планират се и изменения в Наредба 2, касаеща безопасността по пловидвсикте улици.

Общината трябва да избере своя представител в Областната комисия за разработване на областна здравна карта. Предстои и обсъждането на домакинството на Пловдив за Световно първенство по гребане за младежи и девойки през 2015 година и Световно първенство по гребане за мъже и жени през 2018 година.

И ощ... Трябва да бъде гласувано отпускането на средства за деца-таланти, за социално слаби и персонални пенсии. Какво още се случва в залата на местния парламент, Plovdivutre.bg ще ви информира подробно.