Местан: Не мога да стоя непрекъснато вкъщи да чакам призовкарите

Към днешния ден не съм редовно призован по делото срещу Октай Енимехмедов, заяви пред журналисти вчера лидерът на ДПС Лютви Местан

Както вече ви съобщихме, Ахмед Доган отново не се яви вчера като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов. Почетният председател на ДПС пак бе изпратил болничен. В съда не дойде и лидерът на партията Лютви Местан.
„Това обстоятелство е малко странно и искам чрез вас да призова призовкарите да ме намерят – или утре между 8 и 8.30 часа на домашния ми адрес, или от 8.45 до 14.00 часа в Народното събрание”, заяви Местан пред журналисти. Той обясни, че призовкарите няма да имат проблем с достъпа до парламента, стига преди това да се обадят на секретарката на парламентарната група на ДПС и да получат пропуск. 
„Нали не предполагате, че аз трябва да стоя непрекъснато вкъщи в очакване на призовкарите? Когато са отишли, там е бил само моят непълнолетен син и той не може да се ангажира с подписване на каквото и да е”, коментира лидерът на ДПС. 
„Дори да не ме открият утре, аз в понеделник ще се явя на делото без да съм получил призовка по надлежния ред”, допълни той.

Местан е категоричен, че целта на Енимехмедов е била да убие Доган. „Това си беше чисто покушение и отговорността за него е на органите, ангажирани с охраната на мероприятието", категоричен е Местан.