Нова детска градина за социално слаби отриха в Добрич

Мисия Добрич

17-10-2013, 12:41

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова детска градина за социално слаби отриха в Добрич /СНИМКИ/

Голяма част от децата не са знаели български език

Детска градина за социално слаби деца откри днес кметът на Община Добрич Детелина Николова.
Забавачницата е създадена от Фондация "Ръка за помощ" по проект "Превенция чрез ранно образование", който се финансира от Фондация "Тръст за социална алтернатива". Проектът е насочен към решаване на проблема с отпадането от училище в ранна възраст на деца от етническите малцинства.
34 деца на възраст между 4 и 6 години вече се обучават в детската градина. Голяма част от тях не са знаели български езики за няколко месеца вече говорят и пеят песнички.
За услугата са предоставени три помещения в бившето училище "Отец Паисий". Децата ще се обучават в две групи за предучилищна подготовка, както по програма одобрена от МОН, така и по метода на Монтесори.
В проекта широко е заложено ангажиране на родителите в образователното развитие на техните деца чрез организиране на арт ателиета, домашни посещения и подпомагане записването на децата в общообразователни училища.
В края на едногодишния период на обучение децата ще са получили необходимата педагогическа и социална подготовка и подкрепа, така че да се постигне успешна адаптация в училищата, казват още от фондацията.

Снимки ТУК