Общината привлякла 150 млн. лв. от еврофондовете за година

Парите

17-10-2013, 14:19

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Николов с награда от конкурса "Кмет на годината"

По думи на кмета Димитър Николов инвестициите, които са направили частните компании, възлизат на над 70 млн. евро

Повече от 150 млн. лева от европейските програми е успяла да привлече през последната година община Бургас. По думи на кмета Димитър Николов инвестициите, които са направили частните компании, възлизат на над 70 млн. евро.

"Повече от 8% ръст отчитаме в сферата на туризма. В сферата на услугите също има сериозен ръст, заради изграждането на много търговски площи и допълнителни зони за търговия. В сферата на индустрията най-големият ръст е при тежката индустрия", каза градоначалникът пред телевизия Bulgaria On Air.

Той обясни, че към момента се реализират както много общински проекти, така и частни. Едни от най-големите общински проекти са изграждането на канализации с пречиствателни станции в част от кварталите на града. 

"Реконструирахме основно 25 училища и детски градини, изграждаме нов пътен възел и регионално депо. След броени дни започваме да ремонтираме и централния площад в града", допълни Николов.

Общината успява да привлече инвестиции благодарение на подобрената инфраструктура, както и заради готовността за диалог, смята още той.