Марица почва с гостуване в Перник

Спорт

17-10-2013, 14:28

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Женската волейболна лига остана само със 7 отбора

Сезон 2013-2014 на Националната волейболна лига на България за жени се открива с мачовете от първия кръг този петък, 18 октомври. Отборът на Марица (Пловдив) ще гостува на новия член на лигата ЕПУ (Перник), като мачът е от 17:00 ч. в зала „Борис Гюдеров”.

Поради отказа от участие на Феникс 09 (Шумен) НВЛ остана само със седем отбора. Така във всеки кръг един тим ще трябва да почива, а мачовете ще са само три. Другите две срещи този петък са Славия (София) - ЦСКА-Демакс (София) и Спартак 1996 (Плевен) - Левски (София), а без мач е отборът на Казанлък Волей (Казанлък).

Във втория кръг Марица ще гостува на Левски, а в третия ще посрещне ЦСКА. Четвъртият кръг е почивен за Жълтите.  Следват домакинство на Спартак, гостуване на Казанлък и домакинство на Славия, с което на 30 ноември ще завърши първият дял от редовния сезон.

След приключването на първия дял ще се проведе турнирът за Купа България, а, подобно на миналия сезон, началото на пролетния полусезон ще бъде предшествано от турнир, който ще бъде част от календара на редовния сезон като своеобразен междинен “полусезон”.

Пролетният дял се предвижда да протече от 24 януари до 8 март.  Всички плейофи ще се играят във формат до две победи от максимум три мача.  Четвъртфиналите трябва да се изиграят на 14, 17 и 20 март, полуфиналите – на 26 и 29 март и 1 април, а финалната серия е планирана чак за 3, 6 и 9 май.