Стоичков вдига Купата на Шампионската лига в Пловдив, Фабио Капело – в София (СНИМКИ)

Животът

18-10-2013, 09:17

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив вдига Купата на Шампионската лига

Трофеят пристига в огромен прозрачен сейф и специална охрана

Във вторник по обяд Пловдив става футболна столица. Купата на Шампионската лига ще бъде в града 6 часа. Изложена на триумфален балкон на специален двуетажен автобус.

Очакват се да пристигнат звезди, които ще се включат в празника, каза за Plovdivutre.bg Диляна Трингова от УниКредит. Банката е инициатор на мащабното събитие. Сред поканените е и легендарният Христо Стоичков.

В 11.30 часа на площад "Централен" ще стартира програмата по посрещане на трофея. Точно в 12 часа Купата ще се появи. Трофеят е оригиналът, взет назаем от шампионите Байерн Мюнхен. Съхранява се в специален прозрачен сейф. Разполага със собствена охрана. В България мерките за сигурност са драконовски. Безценният предмет е застрахован, не знаем паричната му стойност, коментираха от банката.

Пловдивчани ще имат възможност да се снимат за спомен. За това е нужно само да се изкачат до втория триумфален етаж на рейса.

В сряда вечерта Купата пресече сръбската граница и бе посрещната на наша земя с питка с мед и сол и народни хора. Автобусът, превозващ най-ценния футболен трофей, е изминал около 5000 км. в Европа, за да достигне до феновете в пет държави – Германия, Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина и България.

Днес Купата ще превземе столицата. Легендарният Фабио Капело пристигна в София специално за събитието. В 14.30 часа той ще вдигне тържествено трофея на площада пред Народния театър. На специална Стена на шампионите ще има преглед на някои от най-славните моменти в историята на UEFA Champions League. Посетителите ще видят безценни реликви – фланелката на Лео Меси с автограф от финала на Барселона през 2009 г., ръкавиците на Касияс или футболната топка от финала през 2007 г., както и много други ценни исторически предмети.