Защо жените (изобщо) правят секс?

От векове насам мъжете си задават въпроса: защо жените правят секс? И защо правят секс без обвързване?

Отговорът щеше да е лесен, ако беше “ами, просто, защото им харесва”, пише Ask Men.

Но жените са по-различни от мъжете и мислят различно. Освен това мъжете отдавна сме забелязали, че има поне два типа жени – такива, за които бихме се оженили, и такива, с които бихме се забавлявали.

Да, това си е двоен стандарт. Но преди да определим една жена като такава или онакава, нека видим все пак какви са мотивите й да си легне с нас. Тя си мисли, че всички го правят. Жените са под натиск да правят секс, заради градската легенда, че „всички го правят”.

Всъщност това не е съвсем така. Проучване в студентските общежития показва, че студентите говорят за секс много повече, отколкото го правят. Това създава една обществена атмосфера, която кара жените да смятат, че е нормално да си легнат с някого още в самото начало на връзката.

Иска връзка след секса.

Жените се надяват, че сексът може да доведе до връзка. Изследване по темата установява, че повече от половината жени вярват, че сексът е ключовата стъпка към една връзка. Според някои обаче колкото по-рано се случи сексът в една връзка, толкова по-малко вероятно е тя да оцелее.

Иска да те пробва.

Жените – и мъжете също – често вярват, че трябва да пробват сексуалната си съвместимост с партньора в една връзка преди да се обвържат. Има логика. Но и тук проучване сред над 2000 двойки показва, че колкото по-як е сексът, толкова по-лоша е връзката. Причината е, че сексуалната химия е важна, но емоционалната интимност е онова, което свързва по-трайно двама души.

Иска да бъде желана.

Жените имат различни сексуални нужди от мъжете. Женската сексуалност е пасивна, а не активна като мъжката. Когато жената срещне мъж, когото харесва, сексуалността й се активизира. Когато се раздели с някого, тя трудно би заменила тази връзка с мастурбация или порно както правят мъжете. Когато една жена е възбудена, това най-често е продължение на емоционалната й нужда от споделяне с партньора.

Смята, че интелектът ти е секси.

За разлика от мъжете, които най-често подбират партньорките си по физически белези, жените понякога избират партньора си не по външния вид. Те могат да се възбудят от личността, хумора, самоувереността, социалния статус или интелекта на един мъж.

Твърде възрастна е, за да се притеснява от глупости Жените на възраст често имат повишен сексуален апетит. Причините са физиологически. Намаляването на плодовитостта им с възрастта отпушва арсенал от хормони.

Поредното изследване твърди, че жените във възрастта на намаляваща плодовитост мислят повече за секс, имат по-чести и по-интензивни секс фантазии, по-склонни са да правят секс и го правят по-често от жените в другите възрастови групи.