Рекорден брой катастрофи вчера в Пловдив

Крими

18-10-2013, 11:28

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

43 ПТП-та с 12 ранени заради дъжда

Рекорден брой катастрофи вчера на територията на Пловдив и областта. Регистрирани са 37 пътни произшествия с материални щети и още шест катастрофи с 12 ранени, съобщиха от ОД МВР Пловдив.

През вчерашния ден имаше два инцидента с пътнически автобуси.

Около 10.00 часа, лекотоварен автомобил "Пежо" навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в предната част на автобус "Сетра", в който са пътували около 40 души по линията Хисаря - Пловдив. При удара пежото попаднало в едната крайпътна канавка, а автобусът - в другата канавка, където се наклонил на едната страна. 21-годишният водач на автомобила и две жени - на 19 г. и 36 г., пътуващи в автобуса, са били откарани за преглед в здравно заведение. След оказаната им медицинска помощ и тримата са били изписани за домашно лечение. Причината за инцидента е в процес на установяване.

Преди това около 07.30 часа на ул. "Васил Левски" автобус "Марцедес", управляван от Н.Г./ 67 г./, се блъсна в паркирано "Волво" с прикачено полуремарке. По първоначални данни до инцидента се е стигнало, след като Н.Г. е загубил контрол над управлението на автобуса. Двама от пътниците в автобуса - жена на 49 г. и мъж на 54 г., са били откарани в болница за преглед. След оказаната им медицинска помощ и двамата са били изписани за домашно лечение.