Край на опасните детски площадки в "Централен"

Мисия Пловдив

18-10-2013, 12:37

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Райна Петрова организира акция срещу жриците на Гарата

С акции на улица "Бузлуджа" и булевард "Свобода" ще се реши проблема с опасните катерушки и люлки в район "Централен", обяви районният кмет Райна Петрова, която присъства лично на демонтажа.

Над 100 опасни люлки, пързалки и катерушки са премахнати в района. Поетапно ще бъдат заменяни с нови съоръжения, съобразени с европейските норми за безопасност.

За всички детски площадки са изготвени проекти. След първи януари 2015 година те трябва да бъдат съобразени с новите изисквания, меки настилки, ниски люлки и пързалки, изработени от безопасна пластмаса. До края на мандата обаче вероятно ще успеем да възстановим едва половината. Причината е финансова – една нормална модерна площадка струва близо 20-30 хиляди лева, призна Петрова.

При акцията на улица "Бузлуджа" тя се срещна с жители на квартала срещу Централана гара. Пред тях Петрова обяви, че с помощта на Общинска охрана и полицията ще проведе масирана акция срещу жриците на любовта, които "работят" нощем под терасите им. В същото време ще се възстановяват алеи и тротоари. Ще наблегнем на зеленината, обеща още Петрова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен