Протестът на такситата се отлага. Засега

Мисия Пловдив

18-10-2013, 14:42

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таксита на протест! Плашат с блокада на Пловдив (СНИМКИ)

До две седмици ще има яснота по исканията на пловдивските шофьори

Ще блокират ли пловдивските таксиметрови шофьори улиците на града, или протестът им се отлага? Това ще стане ясно до две седмици, коментира председателят на Асоциацията за защита на превозвачите Георги Ряпов.

Миналата седмица имахме среща с шефа на Държавната автомобилна администрация, за да представим исканията си. Горе-долу съм оптимист за резултатите от нея, посочи Ряпов.

Припомняме, на голям протест пловдивските шофьори се обявиха против ограниченията в годините на автомобилите, протев психотестовете и против въвеждането на патентен данък.

Ясно е, че промените не може да се случат веднага, а и дори да се стигне до решение, то предложението за изменението на закона трябва да бъде внесено от някой депутат. Но да видим докъде ще стигнем, тъй като напрежението сред шофьорите е голямо.

През тези две седмици ние трябва да конкретизираме исканията си, а през това време ще се проведат срещи с останалите от бранша. Едва след това ще продължим напред, каза още той.

Крайни мерки обаче все още няма да се предприемат.

Не сме говорили за конкретни такива, макар че сме готови за шествия и блокади. Но таксиметровите шофьори са доказали, че и без план може да се вдигнат на голям бунт, посочи Георги Ряпов.

В Пловдив тасиметровите шофьори плащат най-скъпата годишна такса в размер на 200 лева. За сравнение във Варна е 90 лева за 2 години, в София – 50 лева, в Бургас – 50 лева. По този повод ще искаме най-скорошна среща с представителите на община Пловдив, посочи той.