Хормоните определят нашите фантазии

Животът

18-10-2013, 14:46

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жените са по-зависими от хормоните, отколкото си мислят

Оказва се, че жените са по-зависими от хормоните, отколкото си мислят. Проучване доказва, че необвързаните дами сънуват повече еротични сънища по време на овулация. Освен това жените започват да мечтаят по-силно и във фантазиите им присъстват по-често мъже. Това, разбира се, е индикатор на желанието им да си намерят партньор.

Екип от учени от университета „Летбридж“ в Алберта, Канада, са се заели със задачата да установят как точно хормоните влияят върху желанията и мечтите на дамите. Те са изследвали 27 хетеросексуални жени на възраст между 18 и 30 години, които са необвързани и не са приемали хормонални противозачатъчни. Всяка от жените е трябвало в продължение на месец да попълва ежедневен електронен дневник на фантазиите и сънищата си.

Оказало се, че по време на овулацията сексуалните илюзии и сънища на жените се увеличават почти двойно. През този период дамите стават и по-чувствителни и емоционални. Те се съсредоточават върху чувствата, причинени от сънищата.

Обяснява се с това, че овулацията и емоциите са взаимно свързани, а задачата им е намирането на партньор.

Това проучване потвърдило и други преди него, които предполагали, че в определен период от месеца жените изпитват много по-силно сексуално желание.