Христо Стоичков побесня: С дърва не се занимавам, но с дърводелци...

Камата, Красимир Дачев, Димитър Джоков и Емил Димитров спретнаха грандиозен скандал в bTV

Христо Стоичков остана верен на себе си. Участието му в предаване на bTV просто нямаше как да мине "по нормалния ред" и той вдигна грандиозен скандал в телевизията. Бившият футболист и треньор нападна Красимир Дачев, който вчера го обвини, че е получил 150 000 тона дървесина благодарение на покровителството на бившия депутат от ГЕРБ и основател на БАСТА Емил Димитров.

"С дърва не се занимавам, но с дърводелци съм се занимавал", отсече лаконично Камата и допълни, че бизнесмена използва името му, за да стане известен. Тогава обаче Дачев се включи в предаването, заставайки зад думите си, че Камата стои зад добива на дървесина. Този път той не беше така сигурен и започна да обяснява, че не разполага с документи, както твърдеше вчера, а от 1 година хора, които му продавали дървесина казвали, че вземали суровината от Стоичков.

Това изказване преля чашата за Стоичков и той избухна. "Ти мен познаваш ли ме?", попита екстреньорът и Дачев му каза "не". "Аз продавал ли съм ти дърва при теб, да съм идвал при теб", продължи Стоичков и отново получи отрицателен отговор. "Имам ли аз документи и фирми, че продавам дърва", попита Стоичков. Дачев отново отговори с "не". Стоичков се поуспокои и заплаши Дачев с думите: "Вие не знаете какво значи един уличен полицай, който ме разследваше за черно тото, къде е той сега. Използвате името на Христо Стоичков да станете известен с вашата безизвестност. За това, че споменавате моето име, ще заведа дело. Както си искате, оправяйте се", отсече Стоичков. "Имате право", капитулира напълно Дачев.

bTV бяха подготвили запис на Димитър Джоков, зам.-председателя на Сдружението на практикуващите лесовъди. В него преди няколко месеца той твърди, че на среща с Мирослав Найденов е присъствал Емил Димитров. Според Джоков, Димитров контролирал целият сектор в горите, назначавал и уволнявал директори, а с Найденов се държал като деспотичен шеф към подчинен.

Емил Димитров се включи в отговор и заяви, че обвинението е клевета. "150 000 тона дървесина означават 6000 ТИР-а, значи оттук до Кулата има подредени камиони на Стоичков. А като познавате Мирослав Найденов, мислите ли, че може да мълчи и да гледа надолу", заяви бившият депутат от ГЕРБ. Димитров допълни, че "грехът" му е, че е създал 6 дружества, вдигнал тройно заплатите и 15% печалбите.

Следващият на телефона бе Димитър Джоков. "На стоковата борса не бяхме допуснати, за да могат специални филми да купят дървесина на по-ниски цени и след това да я препродадат на малките фирми и да спечелят много пари. Сега гледам как той се прави на Апостол на свободата", заяви лесовъдът.

Христо Стоичков категорично отрече да има нещо общо с подобни далавери и допълни, че не иска да влиза в политиката. Той показа снимки, на които е заснет селски стадион с пасяща крава. "Ето такъв човек има право на глас в предстоящия конгрес на БФС", изригна Камата и потвърди, че остава безпартиен.