Медсестра отсвирила болна, приключвала касата?

Как бихте реагирали, ако се чувствате много зле, отидете в спешен център, а там ви кажат, че трябва да изчакате, тъй като смяната е свършила, а за медицинската сестра е по-важно да приключи касата, вместо да помогне на болен човек?
Всичко това са изживели болно момиче и родителите му миналия уикенд. Момичето имало имало силна болка в корема и потърсило помощ в консултативен център “Превент” в столичния жк “Връбница”, пише lechitel.net. Вместо обаче да получи неотложна медицинска помощ, момичето чуло гореспоменатите реплики - трябвало да изчака следващата смяна и приключването на касата.

Пациентката трябвало да изчака повече от половин час, за да дойде на смяна следващият екип.
След като почакали безуспешно, родителите се принудили да заведат дъщеря си в „Пирогов”, където им било обърнато нужното внимание. За случая е известен управителя на диагностично-консултативния център д-р Васил Василев, според когото медицинската сестра Борислава Колева е допуснала нарушение.
По думите на майката, подобни казуси заслужават обществено внимание, защото следващият пациент, нуждаещ се от неотложна медицинска помощ, може да е в много по-тежко състояние и да се случи непоправимото докато чака някой лекар или медицинска сестра да му обърнат внимание.