25-метров закрит плувен басейн строят в "Меден Рудник"

Мисия Бургас

19-10-2013, 06:20

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж Синята гимназия в Меден рудник

Предвидени са и над 200 седящи места на трибуни

През следващата година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” ще има 25-метров закрит плувен басейн, каза Живко Иванов, управител на общинското предприятие „Спортни имоти”.

По думите на Иванов в момента се проектира и се очаква през следващата седмица да бъде внесен в община Бургас за одобрение проектът на плувния басейн, предаде радио "Фокус".

"Предвидели сме той да бъде 25-метров, закрит плувен басейн, отговарящ на стандартите за водна топка и за плуване, с около 200-250 седящи места трибуни и ще дава възможност за провеждане на малки градски състезания, междуучилищни състезания. Няма да бъде съоръжение за големи републикански състезания, но ще бъде напълно достатъчно за да покрие нуждите на този квартал за да се научат всички тези малки деца да плуват”, категоричен е той.

"След изграждането на басейн „Флора” на няколко пъти съм казвал, че в пъти са се увеличили децата от Бургас, които са се научили да плуват и наистина това е едно от съоръженията, което много се използва, постоянно, вечер до 22 часа”, допълни Иванов.

„Надяваме се първите шест месеца от следващата година да бъде завършен спортният комплекс”, каза още той. Средствата са около 1.5 млн. лева и са изцяло от бюджета на община Бургас.