Доброволци рехабилитират Гребната база в Пловдив

Мисия Пловдив

19-10-2013, 08:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес е доброволчески ден “Аз помагам..."

Днес на Гребния канал в Пловдив ще се проведе първото събитие от проекта “Аз помагам...”. Инициативата, подкрепена от Община Пловдив, стартира с рехабилитация на Гребния канал в Пловдив - един от символите на града.

Почистването, ремонтирането и рехабилитирането на Гребния канал и прилещажите му площи ще бъде извършено от служители-доброволци на Макс Европа.  

На събитието ще присъстват Димитър Колев - Кмет на район Западен, Петър Зехтински - директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ и служители на Район Западен към Община Пловдив, които също ще се включат в доброволческите дейности.

“Искаме да дадем своя принос към нашия град и да сме полезни с това, което умеем да правим. Затова нашите служители, специалисти в различни производствени звена, ще приложат своите умения в боядисването, почистването и ремонтирането на съоръженията. Идеята е всеки да дойде като специалист, но да работи като гражданин, защото това е нашият град, а неговият облик зависи от всеки от нас. Имаме амбицията да превърнем инициативата “Аз помагам” в ежегодна и така да се грижим за града си”, сподели Иван Илчев, мениджър Маркетинг в Макс Европа.

В рамките на доброволния ден е планирано да бъдат рехабилитирани площите около Гребния канал. Това включва почистване на прилежащите му зелени площи в разстояние на 5 км, които са предпочитано място за отдих и спорт, засаждане на 20 млади дръвчета, боядисване на централните трибуни,  ремонт на новите трибуни пред административната сграда, маркиране на всички кошчета за отпадъци със стикери приканващи към опазване на чистотата и други.