Ново лице - нова любов!

Животът

19-10-2013, 10:55

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Грим тактики, с които да го заплениш

Мъжете твърдят, че предпочитат естествената красота пред това да си цялата гримирана. Но дали е така?

Оказва се всъщност, че нашето определение за естествено (малко глос и може би спирала) се различава напълно от тяхното. Ето как да създадеш визията, която той харесва... дори и да няма представа, че си поиграла малко повече с грима.

Според гримьори, за жените „без грим“ означава глос и нищо повече. Но мъжете, които в по-голямата си част не са на ти с козметиката, свързат думата с гладка кожа, блестящи очи и сочни, плътни устни – т.е. онези белези, които според антрополози мъжете свързват със здраве и плодовитост. С други думи, те харесват грим, който изглажда тена ти и нежен, но забележим цвят. Ето как да го постигнеш.

Придай гладкост на кожата си!

Тежкият и плътен фон дьо тен, освен че стои като маска върху лицето, те състарява. За да си осигуриш равномерен, естествено изглеждащ тен, който мъжете харесват, следвай тези съвети за максимална гладкост.

1. Навлажни силиконова гъбичка с вода. Хидратацията не позволява наслагването на фон дьо тена и осигурява гладко нанасяне.

2. Сложи фон дьо тен колкото стотинка върху горната страна на дланта си и вземи с гъбичката от него. Започни с нанасянето от центъра на лицето, където е нужно повече покритие, особено при тъмни кръгове под очите и разширени пори. Потупвай, без да разнасяш, с гъбата върху лицето, преливайки цвета навън, за да се слее в краищата с кожата. Така накрая няма да се окажеш с тъмно лице и светла шия.

3. След това мини през лицето си с чисти ръце (като леко натискаш), както когато нанасяш крем. Топлината от дланите позволява изглаждането на фон дьо тена и изравнява наслоените участъци.

4. Следва коректорът, с който ще прикриеш пъпките. Нанасяй го с четка, тъй като с нея можеш да достигнеш и до най-малките ъгълчета на пъпките, без да е необходимо да напластяваш тонове грим отгоре.

5. Накрая, мини с гъбичката от компактна пудра само върху Т-зоната. Това ще тушира лъщенето там и ще запази сиянието на скулите ти.

Подчертай очите!

Мъжете се прехласват по жени с добре очертани очи и дълги, плътни мигли. Това според експертите им действа възбуждащо.

1. Винаги извивай миглите си. При повечето жени те падат напред или надолу, така че извиването им мигновено ще направи очите да изглеждат по-големи. Използвай миглоизвивачка, която сложи максимално близо до корените на миглите си и работи много внимателно.

2. За да подчертаеш линията на миглите по начин, който няма да изглежда изкуствено, вземи тъмно кафяв молив (ако си със светла кожа) или черен (за по-тъмен тен). Нанеси го само върху линията на горните мигли и след това мини отгоре с клечка за уши, за да прелееш цвета към клепача за познатия ти опушен ефект.
3. Накрая използвай удължаваща спирала, с която покрий миглите си. Нанеси я на два пласта. Първият за повече дължина на миглите, а вторият, за да ги подчертае и уплътни. Не забравяй, че вторият слой трябва да се нанесе, докато миглите са още влажни, за да се избегне напластяване.

Направи устните изкушаващи!

Мъжете обожават да целуват меки, сочни, розови устни. За да направиш своите такива, най-важно е да са добре хидратирани. 

1. Първо разнеси с пръст балсам по устните си. Нанасяй го с кръгообразно движение за около 30 секунди, за да засили кръвообращението в тази зона (това е важно за следващата стъпка).

2. Избери червило, чийто нюанс се доближава най-много до цвета на устните ти в момента.Притокът на кръв ще им придаде малко по-тъмен цвят от обикновено, който е идеалният розов нюанс за теб.

3. Сега притисни червилото, без да го плъзгаш (за да не остане много цвят), към устните си.Така се получава по-истински и естествен цвят. След това мини отгоре с намокрен памучен тампон, за да отнеме излишния цвят.

4. Последна стъпка: нанеси безцветен глос за повече блясък и сочност. Сложи повече в центъра на устните, за да привлече светлината и да им придаде визуално повече плътност.