Джони Уокър влиза в затвора за кражба на две различни обувки

Крими

19-10-2013, 11:51

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха сръчен крадец, обрал три коли

Прословутият апаш е известен с това, че е редовен "клиент" на всички големи търговски вериги и краде само маркови алкохолни напитки и филе "Елена"

Крадец от Сливен, известен с прякора Джони Уокър (Ходещия Джони), влиза в затвора за най-нелепата от всичките многобройни кражби, които е извършил досега. Районният съд наложи на 31-годишния Йордан С. година и 4 месеца затвор при строг режим за кражба на две различни обувки, пише в. "Труд". 

Прословутият апаш е известен с това, че е редовен "клиент" на всички големи търговски вериги и краде само маркови алкохолни напитки и филе "Елена".

Данчо-Джони Уокъра обаче си намерил майстора, след като решил да промени почерка си. Атакувал голям магазин за нехранителни стоки, откъдето откраднал двете мъжки обувки. Оказало се, че те са от различни чифтове, защото в магазина излагали само по една обувка от модел. Единствено номерата им съвпадали.

На 17 октомври, когато бе осъден, той се изправи пред Темида по още едно дело. 31-годишният крадец бил хванат да отмъква бутилка уиски "Джим Бийм" и бутилка от любимото си "Джони Уокър" от супермаркет в града. И за тази кражба признал напълно вината си, разкаял се и поискал споразумение с прокуратурата. Така в един и същ ден серийният крадец получи две ефективни присъди с един и същ размер.

Това е куриоз за съдебната палата в Сливен. Прокуратурата засега не е поискала да му бъде наложено едно общо наказание по двете дела. Вероятно се изчаква началото на ноември, когато Йордан С. трябва да се яви като подсъдим по трето дело - за кражба на пет опаковки филе "Елена".

Йордан С. отдавна е известен на полицията. Досега той отърваваше затвора, тъй като стойността на откраднатото бе малка - от 20 до 50 лева. Самият той се оправдаваше пред съда, че имал висока кръвна захар и изпитвал неистов глад за месо, заради което крадял. Според доктори обаче алкохолни напитки са противопоказни за подобно здравословно състояние.