Драмата получава 100 000 лв. от застраховката

Мисия Пловдив

20-10-2013, 10:08

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дори Министерството на културата не знае причината за пожара

Около 100 хиляди лева ще бъдат отпуснати от застрахователната компания за опустошения от пожар салон на Драматичен театър в Пловдив. Финализиран е първият етап от описите и изчисленията на щетите. Това каза зам.-министърът на културата Васил Василев пред пред радио Фокус.

В средата на следващата седмица ще има конкретика за цялостната застрахователна сума, която ще бъде отпусната. Министерството ще търси допълнително финансиране, ако застрахователите не покрият всички щети, добави Василев. По думите му със сигурност ще има разминаване, тъй като има места по застрахователните събития, които имат давност и остаряване, а част от нещата са били по-евтини. Въпросът с изплащане на щетите в театъра вече е поставен на Държавна междуведомствена комисия. Това е една тежка процедура, която ще се забави във времето, каза още Василев.

Официално Министерството на културата също не знае точната причина за възникналия пожар в Пловдивския театър, добави Василев. Той увери, че Министерството нееднократно е заявявало и ще продължи да го прави, че няма да остави проблема нерешен.