Общински кредит за "Флората" предлага кметът Николов

Мисия Бургас

20-10-2013, 16:28

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж цветните водопади на Флората

Той е входирал идеята си в докладна до Общинския съвет и тя ще бъде разгледана на следващата сесия на местния парламент на 29 октомври

Общински кредит за изграждане на новата "Флора" предлага кметът Димитър Николов.

Той е входирал идеята си в докладна до Общинския съвет и тя ще бъде разгледана на следващата сесия на местния парламент на 29 октомври.

Проектът за изграждане на експозиционен център "Флора" е одобрен за финансиране по инициативата „ДЖЕСИКА", под формата на нисколихвен дългосрочен кредит, който възлиза на 3 300 000 млн. лв. и при одобрение от съветниците ще се тегли от банка.

Финансовият ресурс на ДЖЕСИКА е от Европейския фонд за регионално развитие. Необходимото финансиране от страна на община Бургас може да бъде осигурено чрез поемане на дългосрочен целеви инвестиционен общински дълг, пише "Фокус".

Общият бюджет на проекта възлиза на до 3 473 000 лева, от които до 95 % или 3 300 000 лв. ще заемни средства, а останалите - средства от община Бургас. Срокът за усвояване на кредита е до 18 месеца от датата на подписването на договора, а срокът за погасяването му е до 25 април 2025г. Проектът предвижда в новата Флора да има многофункционални зали за постоянни и временни експозиции, за провеждане на конферентен туризъм и културни събития. Предвижда се строително-монтажните дейности да обхванат територията на съществуващата в момента експозиционна площ.

Предвидено е обособяване на 6 модула с различна квадратура, озеленени покриви и приемно-разпределителна зона. 
Срокът за провеждане на обществени поръчки, изграждане и въвеждане в експлоатация на съоръжението е 18 месеца, след сключване на договора за кредит.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"