Локо (Пд) изпревари канарите на полусезона, подгони лидерите

Спорт

20-10-2013, 18:06

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Смърфовете удариха Славия с 3:1, Камбуров вече с 10 гола на сметката си

Пловдивският Локомотив продължава с отличното си представяне в шампионата. Смърфовете постигнаха нова домакинска победа, като този път жертва на „черно-белите" стана столичния Славия. Успехът с 3:1,  изкачи селекцията на Сашо Станков до четвъртото място в таблицата, изпреварвайки големите съперници от Ботев (Пд). Точни за успеха на Локо бяха Камбуров от дузпа, Крис Гади и Алсан Н'Диайе. Почетното попадение за Славия бе дело на Атанас Курдов, предава Топ Спорт.

Отборите на Локомотив (Пд) и Славия започнаха срещата от коренно различни позиции. „Смърфовете" имаха двойно повече актив от своя софийски опонент, бидейки на пето място с 22 точки. Славистите пък заемаха 12-ата позиция, като напрежението в клуба бе доказано и с непрестанните спекулации за треньорска смяна.

Домакините от Локо бяха без двама от основните си състезатели, които получиха контузии в последния мач срещу Черноморец. Това бяха Здравко Лазаров и Казнаферис, като местата им бяха заети от Дани Кики и Илиадис. Славия излизаше с познатия си състав, който бе претърпял две поредни загуби от градските съперници от Левски и ЦСКА.

Срещата стартира повече от ужасяващо за софиянци. Защитата на Славия сбърка фатално при изнасянето на топката, което позволи на Мартин Камбуров да излезе сам срещу Георги Петков. Притичалият Живко Желев го събори в наказателното, което значеше дузпа за Локо и червен картон за бившия национал. Зад топката застана потърпевшият Камбуров, който от "бялата точка" преодоля Петков за 1:0.

Следващите минути отново бяха за пловдивчани, които въпреки териториалното си надмощие не успяваха да създадат реална голова възможност. Това се промени в 18-ата минута, когато „смърфовете" заслужено стигнаха и до второто си попадение в мача. Диего Фераресо направи своя марков рейд по крилото. Елиминира технично Радослав Димитров и Стефан Велков, след което центрира по перфектен начин към Крис Гади, като юношата на Олимпик (Марсилия) разстреля безпощадно с глава Гошо Петков.

Славия имаше уникалната възможност да се върне в мача към 30-ата минута. Димитров и Курдов комбинираха добре, след което вторият изведе Олег Шалаев зад отбраната на Локо. Юношата на Зенит (Санкт Петербург) обаче не запази хладнокръвие и стреля право в тялото на опитния вратар.

Големият пропуск на славистите, можеше да бъде жестоко наказан от домакините, които бяха близо до класиката в 40-ата минута.  Гади пусна хубав остър пас по земя към Н'Диае, Велков направи решаващ шпагат, след което топката срещна ръката му, но съдията Георги Игнатов не свири дузпа за Локомотив.

Втората част започна по изненадващо добър начин за гостите от София. Те успяха да намалят до 1:2, само минута, след като Георги Игнатов бе подновил играта. Павле Попара центрира от пряк свободен удар, топката бе засечена на далечната греда от Янко Сандански, който намери непокрит Наско Курдов. За юношата на Левски не остана нищо друго освен да отбележи за 1:2.

Радостта в „белите" редици обаче бе много кратка. В ответната атака Алсан Н'Диайе стреля от границата на наказателното поле и отново възстанови преднината от два гола на своя тим.

До края на срещата, гостите от Славия опитаха да отбележат поне още един гол, но с пропуски се отличи Атанас Курдов. „Смърфовете" пък държаха мача в свои ръце и майсторски дочакаха последния съдийски сигнал, за да узаконят поредната си победа в „А" група.

Така денят ще бъде особено успешен за „смърфовете", които се изкачиха до четвъртото място в таблицата, изпреварвайки своите големи съперници от Ботев. „Черно-белите" са с актив 25 точки, на три по-малко от лидерите Лудогорец, които обаче са и  с мач по-малко.

В следващия кръг Славия има тежка визита на Берое, докато Локо приема намиращия се в отлична форма ЦСКА.