Локо (Сф) шокира Ботев на "Надежда"

Спорт

20-10-2013, 18:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Железничарите" извоюваха 3:2 срещу "Канарчетата"

Локомотив (София) хвърли бомбата на 13-ия кръг на „А" група. „Железничарите" победиха с 3:2 Ботев (Пловдив) на „Надежда".

Възпитаниците на Стойчо Генов направиха много добър двубой, за разлика от „канарчетата", които показаха познатия си стил едва в края на мача, предава Топ Спорт. Капитанът на пловдивчани Веселин Минев имаше основна заслуга за победата на домакините след като при 1:1 си заби автогол.

Срещата започна с натиск на Локо. В 7-ата минута „железничарите" дори успяха да поведат. Ранджелович засече центриране от фаул и с премерен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата на Стаховяк.

Възпитаниците на Станимир Стоилов реагираха като ужилени от попадението и бързо се втурнаха в атаки. Натискът им даде резултат и в 17-ата минута „канарчетата" успяха да изравнят. Луис Педро получи извеждащ пас от Домовчийски, напредна и с прецизен удар направи 1:1.

В 32-ата минута главният рефер отмени попадение на гостите след като Ромарио отбеляза от явна засада.

През втората част пловдивчани яростно атакуваха, а възпитаниците на Стефан Генов играеха компактно.

В 54-ата минута се стигна до много интересна ситуация. Маркиньос падна в наказателното поле, искайки дузпа. Главният рефер подмина ситуацията, а в същото време Веселим Минев настъпи топката и я прати в мрежата си за 2:1. Шокът за „канарчетата" продължи с пълна сила.

В 72-ата минута домакините вкараха ново попадение. Маркиньос излъга Стаховяк и на празна врата вкара за 3:1. В първата минута на добавеното време, Вандер изпълни блестящ пряк свободен удар и топката попадна право във вратата на Галев за 3:2. До края на мача обаче Ботев не успя да отбележи търсеното трето попадение и така си тръгна без точка от „Надежда".

След този мач Локо Сф е на 8-ото място в 16 точки. Ботев пък е 4-ти с 24 пункта.